Charon Belgian Pumkin Ale 0,5L

Nasze najdziwniejsze piwo, warzone trochę na przekór dyniowego boomu związanego z nieco na siłę importowanymi tradycjami związanymi z Halloween, piwo dyniowe bez miąższu dyni. W dodatku także bez tony przypraw, które tak naprawdę kształtują smak „zwykłych” piw dyniowych. Za obecność akcentu dyniowego odpowiadały pestki dyni (które nieco namieszały w metabolizmie drożdży), za akcenty przyprawowe – belgijskie drożdże fermentujące piwo w relatywnie wysokiej temperaturze. Kolor jest za to wynikiem nie tylko kompozycji słodowej, ale także dodatkowi prażonej cykorii.


Demeter American IPA 0,5L

Pierwsze (prawie) klasyczne piwo w stylu American IPA w historii Olimpu. Klasyczna, nienachalna podbudowa słodowa oraz mnogość dodatków aromatycznych. Prócz sporych ilości chmieli Ahtanum i Simcoe do kotła oraz kadzi osadowej powędrowały skórki słodkiej pomarańczy i trawa cytrynowa.


Hades Russian Imperial Stout 0,5L

Najwyższy w Polsce ekstrakt (w momencie upublicznienia informacji po warzeniu) osiągnęliśmy dzięki zacieraniu drugiej porcji słodu już w czasie filtracji i odgotowywania pierwszej. Mimo, że w Hadesie nie chodzi o procenty, jest to obecnie najmocniejsze piwo polskie. Jednak Hades to nie tylko rekordowe 25,2% ekstraktu i 11,1% alkoholu. To także solidna porcja goryczki chmielowej, pokaźna dawka palonych słodów i niesłodowanych ziaren oraz nietypowe dodatki. Prócz słodów i chmielu udało nam się wepchnąć w nasze opus magnum dopełniających całości kruszonych ziaren kakaowca i papryczek chili kilku interesujących odmian.


Hefajstos Smoked Stout 0,5L

Piwo Smoked Stout. Do jego uwarzenia użyliśmy zarówno słodu pszenicznego wędzonego dębem, jak i jęczmiennego wędzonego bukiem. Sumaryczny udział „wędzonek” w zasypie to 40%.


Hera Coffee Milk Stout 0,5L

Pani Olimpu. Z jednej strony słodka i łagodna, z drugiej – skrywająca wiele mrocznych tajemnic zazdrosna partnerka Zeusa. Pierwsze polskie piwo w stylu Coffee Milk Stout, w dodatku uwarzone z udziałem 75 kg świeżo pokruszonych ziaren łagodnie palonej kawy arabskiej sprowadzonej z Paragwaju. Piwo lekkie, wybitnie sesyjne, aczkolwiek nie pozbawione wyraźnych akcentów pochodzących zarówno od kawy, jak i od czekoladowych słodów oraz palonych ziaren jęczmienia i pszenicy. Całości dopełnia słodycz laktozy, zamieniająca Herę w trunek na kształt kawowej pralinki.


Hermes APA 0,5L

Hermes, posłaniec i bóg podróżnych. Bogactwo wrażeń aromatycznych i smakowych dostarczone głównie za sprawą najświeższych szyszek nowozelandzkiego chmielu Nelson Sauvin, znanego ze swojego winno-agrestowego charakteru i docenianego w wielu browarach rzemieślniczych na świecie. Piwo w stylu American Pale Ale o wyraźnej goryczce i niesamowitym bukiecie.


Kentauros Double Weizenbock 0,5L

Podwójny koźlak pszeniczny o zdecydowanym smaku i aromacie. Piwo o relatywnie wysokim woltażu i solidnej podbudowie słodowej. Stworzone do dłuższego leżakowania, dzięki któremu z czasem zyskuje coraz więcej nut suszonych owoców, zastępujących początkowe aromaty banana i goździka uzyskane dzięki pracy drożdży WB-06.


Nyks American Stout 0,5L

American Stout obficie chmielony jedną tylko odmianą chmielu: sosnowo – cytrusowym Chinookiem. Wyraźna, acz krótka goryczka oraz bogaty aromat będący połączeniem nut chmielowych oraz mocno palonej bazy. Wszystko skryte pod grubą warstwą kremowej beżowej piany.


Panakeja Earl Grey IPA 0,5L

Niesamowicie aromatyczny i zdecydowanie goryczkowy wariant IPA. Uwarzona ze sporym udziałem herbaty Earl Grey dodawanej właściwie na każdym etapie zacierania, gotowania oraz fermentacji i leżakowania. Poza herbatą doprawione wyłącznie chmielem Citra.


Persefona APA 0,5L

Lżejsza wersja Demeter, czyli stylowe American Pale Ale. Chmielona Topazem i Chinookiem, dającym razem wyjątkowy koktajl tropikalno-iglasty. Zdecydowana goryczka, dość głębokie odfermentowanie, niski ekstrakt początkowy. Dzięki temu wszystkiemu piwo nadzwyczaj sesyjne.


Prometeusz Polish IPA 0,5L

Piwo w stylu Polish India Pale Ale. Powstało jako owoc „kradzieży” typowo amerykańskiego stylu AIPA i przekształcenia go w celu prezentacji walorów polskich chmieli. Trunek chmielony Marynką, Sybillą, Lubelskim i Iungą do poziomu ok. 55 IBU. W aromacie wyczuwalne nuty sosnowe oraz owocowe (m.in. truskawki), kontrą dla potężnej goryczki jest podbudowa słodowa z akcentami karmelowymi. Ekstrakt początkowy 14,1° BLG, 5,5% alk.


Zefir Oktawia Pale Ale 0,5L

Wyjątkowe piwo chmielone wyłącznie z polskiego chmielu. Piwo o wyraźnym i niebanalnym zapachu kwiatów (hibiskus), owoców tropikalnych oraz nut cytrusowych z przyjemną, krótką goryczką.