A Ja Pale Ale American Pale Ale 0,5L

Pale Ale w wersji amerykańskiej (APA) to prawdopodobnie najbardziej pożyteczna odmiana jasnego piwa górnej fermentacji. Wyraźna, aczkolwiek nieprzesadzona goryczka, odczuwalna ale ułożona podbudowa słodowa oraz przede wszystkim bujny aromat amerykańskich odmian chmielu. Przy tym umiarkowana ilość alkoholu.


American Barley Wine Grand Prix 0,5L

Mocne piwo górnej fermentacji uwarzone ściśle na podstawie mistrzowskiej receptury Łukasza Kubickiego, zwycięzcy Warszawskiego Konkursu Piw Domowych. Bezkompromisowo chmielone podczas gotowania oraz na zimno amerykańskimi odmianami Centennial, Columbus i Simcoe® - większość chmielu użyta została na ostatnie 5 dni leżakowania w tanku. Aromat uzupełniony nutami drewnianej beczki, uzyskanymi dzięki płatkom dębiny American Bourbon.


American Black Stout 0,5L

Klasyka gatunku w nowej odsłonie. Palone słody zapewniają posmak i aromat gorzkiej czekolady, prażonego słonecznika i kawy. Płatki żytnie i pszeniczne sprawiają, że piwo jest gładkie i kremowe. Nowofalowe chmiele z USA wnoszą do piwa cytrusowe, kwiatowe i żywiczne akcenty, które w połączeniu z paloną słodowością tworzą niebanalne piwo. Angielski szczep drożdży S-04 wpływa na wytrawny profil Stoutu oraz owocowe aromaty, które współgrają z chmielowym pazurem piwa. 


Angielskie Śniadanie Extra Specjal Bitter 0,5L

Pełne angielskiego słodu i chmielu extra-tradycyjne piwo w stylu Extra Special Bitter (ESB).
Potrzebujesz czegoś pożywnego ? PINTA Angielskie Śniadanie to wyjątkowo soczyste i solidne piwo na specjalne okazje.


Apetyt na Życie Roggenbier 0,5L

Krzepiące i jednocześnie orzeźwiające - to sekret dobrego, jasnego piwa żytniego. Gęste i nieco oleiste przynosi zarazem całkiem pokaźną porcję rześkiej owocowości. Niewielkie nachmielenie uwydatnia aromaty słodów żytnich i owoce pracy drożdży górnej fermentacji.


Atak Chmielu American IPA 0,5L

To fantazyjnie nachmielone piwo w stylu American India Pale Ale.Czerwono-miedziane, treściwe, ze smakiem i aromatem cytrusowym, kwiatowym, żywicznym, sosnowym i owocowym, pochodzącym od amerykańskiego chmielu. Fermentowane z użyciem drożdży Safale US-05 w temp. 18-19°C.


Call Me Simon Imperial Irish Red Ale 0,5L

Pełnosłodowe ale z wyrazistą goryczką i nowofalowym aromatem. Skład: słody Weyermann(R): pale ale, wiedeński, Caramunich(R) Typ III, melanoidynowy, żytni, palony jęczmień, ekstrakt słodowy jasny; chmiele (USA): Columbus, Amarillo, Mosaic; drożdże Fermentis S-04.


Czarna Dziura Dark Lager 0,5L

Słodkie i gorzkie piwo w stylu Dark Lager.Wyczuwalne orzechy włoskie, gorzka czekolada i delikatny aromat chmielu z Hallertau. Fermentowane z użyciem drożdży Saflager W 34/70 w temp. 9oC.


Dobry Wieczór Oatmeal Stout 0,5L

Pierwszy w Polsce rzemieślniczy Stout Owsiany nawarzony przez PINTĘ. Skład: słody Weyermann®: pale ale, Caramunich® (II), Caraaroma® (II), Carafa® (I), płatki owsiane; chmiel East Kent Golding (UK), drożdże Safale US-04.


Dymy Marcowe Rauchmarzen 0,5L

Niepowtarzalny aromat słodu wędzonego dymem z drewna buku.Ciemne, aromatyczne piwo w stylu Rauchmärzen (Marcowe Dymione). treściwość słodu karmelowego, starannie wyważona reprezentacja chmielu – tak smakuje Marcowe Dymione w wykonaniu PINTY. Zrodzone i od stuleci warzone w Bambergu (Północna Frankonia). Fermentowane z użyciem drożdży Saflager W 34/70 w temp. 11°C.


Dyniamit Pumpkin Ale 0,5L

Sezonowa, jesienno-zimowa dyniowa PINTA to nasza autorska interpretacja amerykańskiej specjalności w stylu Pumpkin Ale. PINTA Dyniamit warzona z dużym dodatkiem pieczonej dyni, intensywnie ale naturalnie aromatyzowana cynamonem, goździkami i imbirem. Fermentowana drożdżami Safbrew T-58 w temp. 19°C.


FarmHouse Ale 0,5L

Aromatyczne i sesyjne piwo, z wytrawnym finiszem i ciałem delikatnie podkreślonym przez słód pszeniczny.Do fermentacji użyto specjalnego szczepu Wallonian Farmhouse z kalifornijskiego laboratorium The Yeast Bay, dzięki czemu "spokojne" piwo nabrało soczystych owocowych posmaków i aromatów, Piwo nachmielono amerykańskimi odmianami Citra®, Cascade, Centennial i Mosaic™, przez co pochodząca od drożdży owocowość wsparta jest cytrusowym uderzeniem od chmielu. Całość dopełniają ziemisto-korzenne nuty oraz lekko cierpki finisz.