DeadHead to doskonałej jakości rum wlany do najbardziej innowacyjnej butelki jaką kiedykolwiek wyprodukowano. Kształt butelki nawiązuje do bardzo tajemniczej nazwy Tsantsa, która oznacza skurczoną głowę wroga, będącą trofeum z właściwościami odnowy spirytystycznej.
Oprócz oryginalnej butelki możemy mieć pewność, że skrywa się w niej doskonały trunek o bogatej barwie bursztynu i ciekawych walorach smakowych.
W odbiorze lekki i przyjemny ze zdecydowanym i nasyconym bukietem kawy, czekolady, ziela angielskiego, cynamonu i gałki muszkatołowej. Ta bogata mieszanka ma ciekawy i długi finisz z aromatami goździków, anyżu i karmelu.
Deadhead Rum produkowany jest w małych partiach.
Zaczynamy od najczystszej wody lodowcowej, z której starannie usunięto zanieczyszczenia oraz zneutralizowano ją za pomocą procesu odwróconej osmozy.
Powolna fermentacja soku z trzciny cukrowej oraz podwójna destylacja w alembikach przyczyniają się do powstania trunku pozbawionego zanieczyszczeń z wykwintnym smakiem.
Dzięki misterne przeprowadzonemu procesowi produkcji osiągnięto doskonałą równowagę i złożoność alkoholu.
Po destylacji trunek zostaje przelany do beczek z dębu europejskiego i spędza w nich 6 długich lat, a wszystko po to aby mógł spokojnie dojrzeć i nabrać pięknego koloru.
Podobnie jak i inne znakomite rumy także Deadhead starzony jest przy zastosowaniu metody solera.
Ten znakomity trunek powstaje w Veracruz (Meksyk).
To słynące z plantacji trzciny cukrowej miasto uznawane jest za kolebkę wysokiej jakości rumów.
Miejsce położone w pobliżu zatoki meksykańskiej posiada żyzne gleby i otulane jest przez ciepłe wiatry - opisywane jako miasto z duszą karaibskich rytmów.