bacardi-carta-blanca

Bacardi Carta Blanca swoją niepowtarzalność zawdzięcza starannie wyselekcjonowanym, kandyzowanym owocom, dzięki którym trunek zyskuje na subtelności i głębi. Mieszanka owoców idealnie komponuje się z wyrazistymi nutami suszonej wanilii i moreli. Superior urzeka delikatnością a słodkie tony migdałów marcepana oraz świeżych owoców dodają wyjątkowości. Aromat to nuta wanilii i leśnych ziół, doskonale skomponowanych z zapachem świeżych owoców i orzechów. Efekt dopełnia delikatna i subtelna woń bananów.

 

Cała historia Rumu Bacardi Carta Blanca zaczęła się w roku 1862, kiedy to Don Facundo Bacardi Masso przybył na Kubę i zauważył, że obecne na tamtejszym rynku rumy, były cierpkie i niesmaczne. Zaczął, więc pracować nad własną, oryginalną recepturą, mającą sprawić, że rum będzie delikatniejszy i lżejszy w smaku.

Wytrwała praca Don Facundo, pozwoliła mu skomponować ze sobą idealnie dopasowane składniki: odpowiednią kulturę drożdży, najwyższej klasy melasę i specjalnie oczyszczoną wodę. Przepis okazał się być idealny. Unikatowe właściwości La Levadura Bacardi,- pierwszej hodowlanej kultury drożdży sprawiają, że fermentuje ona bardzo szybko, czego wynikiem jest lepszej jakości zacier, a w efekcie – lżejszy i delikatniejszy rum. Specjalnie dobrana, najwyższej klasy melasa sprawiła, że powstały alkohol charakteryzuje się zawsze jednakową, najwyższą jakością. Elementem, który spaja oba te składniki jest specjalnie oczyszczona i przefiltrowana woda. Dzięki temu połączeniu, rygorystycznie przestrzeganemu w każdej destylarni należącej do Bacardi, rum Superior charakteryzuje się wyjątkowym smakiem i aromatem, które pozostają niezmienne od lat

bacardi-carta-blanca