jameson1

Jednym z sekretów produkcji irlandzkiej whiskey jest powolna, potrójna destylacja w miedzianych alembikach. Metoda ta nadaje produktom Jameson łagodność i krągły smak. Nuty wanilii, przypraw i orzechów zwieńczone są długim, ciepłym i delikatnie pikantnym finiszem. Jameson’em można delektować się na wiele sposobów: klasycznie - jako whiskey z lodem, w drinkach oraz – za sprawą doskonałego smaku – również w shotach!

 

Irlandzka Whiskey typu blended, która od blisko 230 lat powstaje według doskonałej, niezmienionej receptury. Delikatny smak zawdzięcza tradycyjnej irlandzkiej sztuce potrójnej destylacji oraz dojrzewaniu przez 5-7 lat w beczkach po burbonie i sherry. Whiskey Jameson produkowana jest w Middleton w hrabstwie Cork - na południu Irlandii. Cały proces wytwórczy odbywa się w jednym miejscu pod nadzorem trzech Mistrzów Produkcji. To dzięki nim każda butelka Jameson’a jest symbolem doskonałości.

jameson