Hakushu Distiller's Reserve 0,7L ( Cena: 316 zł )

Hakushu Distiller's Reserve Single Malt leżakowany jest w beczkach z amerykańskiego dębu. Lekko dymiony słód jęczmienny uwydatnia odświeżający i orzeźwiający charakter whisky, zbliżonej zapachem do świeżych liści. Zdecydowane aromaty mięty, melona, ogórka, grejpfruta, tymianku, z torfową końcówką. Hakushu to whisky pochodząca z górskiej gorzelni Suntory, położonej głęboko w lasach Mt. Kaikomagatake.


Hibiki Japanese Harmony 0,7L ( Cena: 369 zł )

Hibiki to światowej jakości japońska whisky mieszana. Wydawana jest w charakterystycznych, eleganckich karafkach. Komponując tą whisky, master blender wykorzystuje destylaty słodowe z gorzelni Yamazaki i Hakushu. Destylaty zbożowe czerpane są z destylarni Chita. Destylaty dojrzewają w różnych typach beczek. Do starzenia wykorzystuję się między innymi beczki wykonane z japońskiego dębu Mizunara oraz beczki po japońskim winie śliwkowym.


Kirin Fuji Sanroku 0,7L ( Cena: 239 zł )

Kirin Fuji Sanroku Blended produkowana jest w Fuji Gotemba - jednej z najwyżej usytuowanych gorzelni świata na wysokości ponad 600 m. Nazwa Fuji Sanroku oznacza „u podnóża góry Fuji”. Wyjątkowe położenie destylarni zapewnia nieograniczony dostęp do cudownie miękkiej wody spływającej z góry Fuji. Odpowiednia wilgotność i temperatura panująca w magazynach sprawiają, że destylaty dojrzewające w beczkach po bourbonie rozwijają swój niepowtarzalny charakter.


Nikka Blended 0,7L ( Cena: 149,90 zł )

Nikka Whisky Blended charakteryzuje się gładkim i bardzo intensywnie owocowym smakiem. Posiada elegancki, bursztynowy kolor. To typowa japońska whisky o wyjątkowo delikatnym i aksamitnym smaku. Zawartość alkoholu : 40%.


Nikka From The Barrel 0,5L ( Cena: 199 zł )

Głównym walorem tej Whisky typu blended jest kompozycja miękkich i łagodnych destylatów z Miyagiko z bogatymi i ciężkimi, męskimi nutami Yoichi. Została stworzona z kilkudziesięciu różnych whisky, także tych wyprodukowanych na bazie kukurydzy. Nikka from the Barrel dojrzewa w beczkach po Bourbonie. W Nosie aromaty kwiatowe i owocowe, z nutami torfu i dymu. W Ustach lekko pieprzna, z posmakiem dębu, wanilii i kandyzowanych pomarańczy.


Nikka Taketsuru 0,7L ( Cena: 239 zł )

Nikka Taketsuru Non Age to whisky Pure Malt stworzona z mieszanki słodów leżakowanych średnio  około 10 lat w różnych typach beczek. Wysoka zawartość Miyagiko w blendzie nadaje świeżego i owocowego charakteru, a dojrzałe aromaty zawdzięcza beczkom po sherry.


Togouchi Kiwami 0,7L ( Cena: 239 zł )

Mieszana whisky japońska, blendowana i butelkowana w destylarni Chugoku Jozo, położonej w górach, w pobliżu miasta Hiroshima. Beczki leżakują w specyficznych warunkach - w tunelu o długości 361m, wykopanym w 1970 roku, posiadającym idealne ku temu warunki. To podstawowe wydanie Togouchi, bez określonego wieku. Do komponowania tej whisky wykorzystuje się słodowe i zbożowe destylaty pochodzące ze Szkocji oraz Kanady.