Marani Khvanchkara 0,75L czerw.półsłodkie

79,90 

Rubinowy kolor, elegancki aromat jeżyn, dzikiej róży, rodzynek i migdałów.Zachowana równowaga pomiędzy naturalnym aromatem, słodyczą i kwasowoś...

Wino Marani Khvanchkara posiada rubinowy kolor, elegancki aromat jeżyn, dzikiej róży, rodzynek i migdałów. Zachowana równowaga pomiędzy naturalnym aromatem, słodyczą i kwasowością oraz delikatność sprawiają, że wino jest świeże i posiada łagodny, bogaty smak.

Bardzo dojrzałe winogrona są zbierane ręcznie. Po oddzieleniu od szypułek jagody są delikatnie tłoczone i poddawane fermentacji na naturalnych drożdżach w kadziach ze stali nierdzewnej, w kontrolowanej temperaturze 23-28°C. Po 5-7 dniowej maceracji proces fermentacji jest zatrzymywany poprzez oziębienie, żeby zachować w winie naturalną zawartość cukru i świeżość. Przed butelkowaniem wino poddaje się procesowi stabilizacji w temperaturze 0°C.