Wina 12 E Mezzo X-Mass 0,75L ( Cena: 42,90 zł )
12 E Mezzo to znakomite włoskie wina w wersjach świątecznych. Dostępne jest czerwone, wytrawne, szczep Primitivo oraz białe półwytrawne, szczep Malvasia. Czytaj dalej
Angel's Envy Port Finish to wysokiej jakości straight bourbon whiskey produkowany w Louisville w stanie Kentucky i wprowadzony na rynek w 2011 roku. Do stworzenia burbonu przyczynił się mistrz destylacji Lincoln Henderson, który jest twórcą między innymi whisky Gentelman Jack czy Woodford Reserve. Nazwa "Angel's Envy" odnosi się do pozostałego destylatu po odparowaniu tak zwanego Angel's Share (4-5% whiskey w USA).
Wyjątkowa amerykańska whiskey, destylowana w gorzelni Jim Beam. Jej historia sięga 1796 roku, kiedy Master Distiller Basil Hayden złamał zasady produkcji bourbona i do zacieru oprócz kukurydzy dosypał sporą ilość żyta. Whiskey do dzisiaj produkowana jest w tradycyjny sposób i posiada najbardziej "żytni" aromat z wszystkich bourbonów.
Bourbon ten kiedyś był przeznaczony tylko dla najważniejszych dygnitarzy i przyjaciół pułkownika Blantons’a.Dość słodki w charakterze z bukietem śmietanowo – karmelowym z nutą pomarańczy i przypraw. W Ustach akcenty rodzynek, karmelu, moreli, pomarańczy i przypraw, z długim cynamonowym finiszem. Leżakuje pomiędzy 6-8 lat. Polecamy serwować solo lub na lodzie.
Blanton’s Gold Edition to bourbon stworzony dla wymagających koneserów, którzy cenią sobie wyjątkową gładkość i czyste wykończenie ulubionego alkoholu. Wyjątkowo bogaty smak krówki, ciemnego dębu, beczki i cytrusów doskonale komponuje się ze śmietanką i białym pieprzem. Długi, wyraźny finisz intensyfikuje doznania smakowe zaznaczając w ten sposób obecność doskonałego bourbonu w świecie najlepszych Whisky Single Malt oraz najrzadszych koniaków dorównując im złożonością i wyjątkowym charakterem.
Blanton’s Straight From The Barrel uważany jest za arystokrację wśród Bourbonów, stworzony specjalnie dla koneserów potrafiących docenić piękno i bogactwo whiskey typu cask strenght. Każda butelka oznaczana jest datą rozlania, nr beczki i butelki oraz nazwa magazynu leżakowego. Oferowana w sześciu edycjach różniących się zawartością alkoholu. Trunek o wyjątkowym aromacie tytoniu, dębiny oraz orzecha z delikatna nutą przypraw, kajmaku i rodzynek. Obdarzony został niesamowicie głębokim smakiem karmelu, cynamonu, przypraw i tytoniu z zaskakująco łagodnym kremowym finiszem.
Bulleit Bourbon Frontier Whiskey to krzepka whiskey o mocy 45%. Swój zdecydowany i wytrawny charakter zawdzięcza wysokiej zawartości żyta – około 30%. To nawiązanie do pierwotnej receptury z czasów Dzikiego Zachodu, kiedy to produkowany do 1860 roku Bulleit prawdopodobnie wytwarzany był aż w 60% z żytniego zacieru. Bourbon ten leżakuje około 6 lat w opalanych beczkach dębowych. Do produkcji wykorzystywane są specjalne drożdże, których rodzaj stanowi firmową tajemnicę i starannie wyselekcjonowane gatunki zbóż.
Amerykańska whiskey z Tennessee produkowana od 1988 roku. Receptura zacieru tej whisky zawiera 78% kukurydzy, 12% żyta i 10% słodowanego jęczmienia. Destylowana jest dwukrotnie w kolumnach destylacyjnych. Od podstawowej wersji Jack Daniel's Old No.7 różni się podwójną filtracją przez 3 metrowe kolumny wypełnione klonowym węglem drzewnym.
Amerykańska whiskey z Tennessee produkowana od 1988 roku. Receptura zacieru tej whisky zawiera 78% kukurydzy, 12% żyta i 10% słodowanego jęczmienia. Destylowana jest dwukrotnie w kolumnach destylacyjnych. Od podstawowej wersji Jack Daniel's Old No.7 różni się podwójną filtracją przez 3 metrowe kolumny wypełnione klonowym węglem drzewnym.
Jack Daniel’s to najpopularniejsza amerykańska whiskey produkowana od 1866r w Tennessee. Jej unikalny smak zawdzięczany jest prawie dziesięcio- dniowej filtracji destylatu przez 3- metrową warstwę klonowego węgla drzewnego. W następnym etapie produkcji leżakuje w ręcznie robionych dębowych beczkach przez okres od czterech do sześciu lat.niezwykle gładki i lekko słodki smak z wyczuwalnymi nutami dymu węgla drzewnego.
Jack Daniel’s to najpopularniejsza amerykańska whiskey produkowana od 1866r w Tennessee. Jej unikalny smak zawdzięczany jest prawie dziesięcio- dniowej filtracji destylatu przez 3- metrową warstwę klonowego węgla drzewnego. W następnym etapie produkcji leżakuje w ręcznie robionych dębowych beczkach przez okres od czterech do sześciu lat.niezwykle gładki i lekko słodki smak z wyczuwalnymi nutami dymu węgla drzewnego.
Jack Daniel’s to najpopularniejsza amerykańska whiskey produkowana od 1866r w Tennessee. Jej unikalny smak zawdzięczany jest prawie dziesięcio- dniowej filtracji destylatu przez 3- metrową warstwę klonowego węgla drzewnego. W następnym etapie produkcji leżakuje w ręcznie robionych dębowych beczkach przez okres od czterech do sześciu lat.niezwykle gładki i lekko słodki smak z wyczuwalnymi nutami dymu węgla drzewnego.
Jack Daniel’s to najpopularniejsza amerykańska whiskey produkowana od 1866r w Tennessee. Jej unikalny smak zawdzięczany jest prawie dziesięcio- dniowej filtracji destylatu przez 3- metrową warstwę klonowego węgla drzewnego. W następnym etapie produkcji leżakuje w ręcznie robionych dębowych beczkach przez okres od czterech do sześciu lat.niezwykle gładki i lekko słodki smak z wyczuwalnymi nutami dymu węgla drzewnego.