Piwo uwarzone we współpracy z Browarem Birbant. Zasyp: pale ale, monachijski, melaonidowy, pszeniczny, karmelowy; chmiele: Mosaic, Palisade, Simcoe Amarillo, Chinook, Columbus; drożdze WLP545 Belgian Strong Ale Yeast. Aromat: Intensywny, chmielowo-drożdżowy z dużą porcją karmelu i słodyczy. Aromat jest przyjemny, jednak czuć lekką, niepokojącą nutę warzyw gotowanych na parze. Pojawiają się też tradycyjne słodowo-drożdżowe, nieco dzikie aromaty.
Smak: Początkowo słodki, karmelowy i słodowy. W tle ciągle akcenty belgijskie z wyczuwalnymi drożdżami i chwilową kwaskowością. Da się wyłapać też lekki akcenty czerwonych owoców.Szybko zjawia się silna goryczka, która jest zalegająca i nieco alkoholowa. Kiedy wydaje się, że najmocniejsze uderzenie goryczki mamy za sobą pojawia się jeszcze druga, równie gorzka fala. Gorycz w piwie dominuje, trzyma się bardzo długo. Alkohol lekko wyczuwalny, rozgrzewa po przełknięciu.
Alk. 8 %, Ekstr. 19,1%, IBU:200.