pintadyniamitbutelka2013

Sezonowa, jesienno-zimowa dyniowa PINTA to nasza autorska interpretacja amerykańskiej specjalności w stylu Pumpkin Ale. PINTA Dyniamit warzona z dużym dodatkiem pieczonej dyni, intensywnie ale naturalnie aromatyzowana cynamonem, goździkami i imbirem. Fermentowana drożdżami Safbrew T-58 w temp. 19°C.

 

Skład: dynia pieczona; słody Weyermann®: pale ale, Carapils®, Carared®; słód Biscuit; chmiele: Fuggles (UK), Palisade (US); goździki, cynamon, imbir, mech irlandzki, drożdże Safbrew T-58.
Piwo niefiltrowane, pasteryzowane. Ekstrakt: 16,5% wag. Alkohol: 6,0 % obj.
 
styl: Pumpkin Ale - Dyniowe Ale (USA)
ekstrakt: 16,5% wag.
alkohol: 6,0 % obj.
IBU: b.d.
pintadyniamitbutelka2013