kino-sei

Ki No Bi Sei Kyoto Dry Gin należy do tradycyjnej kategorii mocnych ginów – Navy Strength. Każdy etap jego produkcji, na który składają się takie procesy, jak destylacja, blendowanie i butelkowanie, odbywa się w Japonii w mieście Kyoto. Gin Ki No Bi Sei Kyoto Dry Gin posiada elegancki, wytrawny styl z jednocześnie wyraźnym japońskim akcentem. Ki No Bi Sei Kyoto Dry Gin powstaje na bazie 11 oryginalnych, japońskich botaników takich, jak owoce Yuzu z północnych części prefektury Kyoto, herbata gyokuro z Uji czy pieprz sansho.

 

Kolejnym ważnym komponentem ginu Ki No Bi Sei Kyoto Dry Gin jest woda Fushimi, znana ze swojej czystości i miękkiej struktury. Pochodzi ona bezpośrednio ze studni głębinowej w Tsuki no Kura – jednej z najstarszych wytwórni Sake w dzielnicy Fushimi, powstałej w 1675 roku! Technolodzy The Kyoto Distillery co tydzień odbywają 10-minutową wycieczkę, aby kontrolować jakość wody.

kino-sei