jagermeister-175l-750x750

Najbardziej znany niemiecki likier ziołowo-korzenny o słodko-gorzkim smaku którego historia sięga 1934 roku. Otrzymywany jest w wyniku macerowania w spirytusie 56 ziół i przypraw korzennych m.in. tymianku, rumianku, drzewa sandałowego, szafranu, imbiru, rozmarynu, borówki, bazylii, pietruszki, cynamonu. Proces macerowania trwa minimum rok. Po leżakowaniu ekstrakt przechodzi proces filtracji. W rezultacie powstaje nieprzesłodzony likier o delikatnie owocowym smaku w charakterystycznej zielonej butelce.

 

Jägermeister uznawany jest za króla eksportu wśród niemieckich marek alkoholi. Trunek dostępny jest w 80 krajach na całym świecie.

W pełni docenić jego smak można tylko na zimno. Niska temperatura wydobywa z Jägermeistera głęboki aromat ziół, korzeni i owoców pochodzących z różnych stron świata. Smak pięćdziesięciu sześciu ziół na długo pozostaje w pamięci.

jagermeister-175l-750x750