Alazani Valley Czerwone

Ciemnoczerwony z fioletowym odcieniem o eleganckim aromacie dojrzałych jeżyn, porzeczki i wiśni. Świeże, owocowe, skoncentrowane, harmonijne i zrównoważone.

 

Ręczny zbiór starannie selekcjonowanych i najdojrzalszych kiści. Po oddzieleniu od szypułek jagody są delikatnie tłoczone w prasie pneumatycznej. Fermentacja na naturalnych drożdżach w kadziach ze stali nierdzewnej, w temperaturze 28°C. W celu zachowania w winie naturalnej zawartości cukru i świeżości proces fermentacji jest zatrzymywany poprzez schłodzenie wina

Oznakowanie

Region winiarski: Region KAKHETII, Gruzja
Klimat: Umiarkowany, kontynentalny
Kategoria wina: Wino regionalne
Odmiany: Saperavi 100%
Pochodzenie winogron: 50% Winnice Kondoli , pozostałe zbiory w regionie Kakheti
Urodzaj: 8-12 ton / ha
Typ wina: Półsłodkie czerwone
Analiza wina: Alk. 12 %, Cukier resztkowy 30-45 g/l; T/A: 5,5-7 g/l

 

Alazani Valley Czerwone